Opnamebeleid

Opnamebeleid
Het Dierentehuis Alkmaar is voor de opname van honden en katten die binnen komen via afstand of als zwerfdier. Wij nemen afstandsdieren op na telefonische afspraak. Bij afstand nemen wij een vragenlijst met u door om zoveel mogelijk over het dier te weten en met die gegevens een nieuwe baas te zoeken. Dieren van 10 jaar en ouder worden opgenomen met een gezondheidsverklaring van uw dierenarts, om er zeker van te zijn dat het dier nog gezond genoeg is om te herplaatsen. Bij zwerfdieren observeren wij de dieren goed en zoeken met de ervaringen die wij met de dieren hebben een nieuw tehuis.

Plaatsingsvoorwaarden
Voor ieder dier vinden wij een nieuw tehuis, of het dier nu oud, jong, moeilijk of makkelijk is. Wij laten nooit dieren inslapen omdat ze te lang bij ons zouden zitten. Ieder dier krijgt gewoon een kans tot de juiste baas is gevonden, maakt niet uit hoe lang dat duurt.
Zwerfdieren houden wij 14 dagen vast zodat de eigenaar de kans heeft om zijn dier weer op te halen, komt er in die 14 dagen geen eigenaar gaan we over tot herplaatsing.

Prijslijst

Afstandsprijzen (wanneer u afstand doet van uw dier)

Hond tot 10 jaar €70,-
Hond 10 jaar en ouder €85,-
Kat tot 10 jaar €45,-
Kat 10 jaar en ouder €50,-

Let op: bij afstand van honden en katten van 10 jaar en ouder moet een recente gezondheidsverklaring van de dierenarts mee ingeleverd worden.

Plaatsingsprijzen (wanneer u een dier haalt uit het asiel)

Hond €140,-
Kat €85,-
Kitten (incl. sterilisatie/castratie) €100,-

Alle honden en katten zijn geënt en gechipt.

Pensionkosten van zwerfdieren
Hond per dag                               €12,50
Kat per dag                                 € 7, 50

Huur van een bench
€ 5.- per week (borg € 20.-)